Materialer

Hos Mønhuset værner vi meget om materialerne og deres kvalitet. Under udvælgelsen gennemgår vi materialerne grundigt for at sikre de lever op til alle vores krav.

I nedenstående oversigt vil du kunne se et lille udsnit af hvad der er standard på huset (grå) samt hvad der kan tilvælges (grøn).

I vores materiale sammen med prislisterne vil det være muligt at finde en komplet standard beskrivelse af huset samt en samlet oversigt over vores mange forskellige tilvalg.

EXTERIØR

De udvendige materialer er alle overflader som som ses på udvendig side af huset, dvs. fundament, facadebeklædning, tagdækning, døre og vinduer og terrasser. Den grå kategori er Mønhusets standardmaterialer og den grønne kategori er tilvalgs muligheder.

FUNDAMENT
PUNKT 

Mønhusets standard fundering er punktfundament. Vi mener, at punktfundamentet passer arkitektonisk godt til huset. Det får lethed og synes at ”svæve” over jorden. På fugtige grunde ser vi også punktfundamenterne som en stor fordel, da de hæver huset over terrænet.

 

FUNDAMENT
SOKKEL 

Der kan være flere årsager til at vælge randfundament - eller støbt sokkel. Nogen føler sig mere trykke med randfundament og nogen er tvunget af de stigende krav fra bygningsreglementet. Det gælder f.eks. når vi bygger Mønhuset som helårshus.

 

FACADEBEKLÆDNING
UBEHANDLET 

Facadebeklædningen på vores huse er gran. Vi har valgt gran pga. grans gode egenskaber med en lukket træcellestruktur, som giver lang levetid. Husene leveres som standard med ubehandlet beklædning, som bliver patineret grå efter det første år. 

FACADEBEKLÆDNING
MALET 

Mønhusets sorte facadebrædder er behandlet på fabrik. De bliver grundet med linolie, inden de males med en kvalitetsmaling. Grunding med linolie gør, at træet har meget svært ved at tage imod vand, så huset bevarer en flot malet overflade i mange år.

 

DØRE OG VINDUER

Mønhusets standard vinduer er DVV godkendte trævinduer med 2-lags energiglas i enten sort eller hvid og i god dansk kvalitet. Vi syntes særlig godt om det sorte vindue til en sort beklædning, som giver en ensartet og harmonisk facade.

 

DØRE OG VINDUER

Vinduer og døre kan leveres i flere forskellige typer: Mahogni, Kebony, træ/alu eller med 3-lags lavenergiruder. Ved f.eks. 3-lags døre og vinduer undgår man kuldenedfald på gulvet ved de store vinduer og sparer ca. 30% på energitabet igennem vinduer og døre.
Der kan desuden indarbejdes skydedøre og foldedøre i Mønhusets planløsning.

 

INTERIØR

De indvendige materialer er alle overflader som som ses på indvendig side af huset dvs. gulve, vægbeklædning og fliser på gulv og væg i badeværelse. Den grå kategori er Mønhusets standardmaterialer og den grønne kategori er tilvalgs muligheder.

VÆGBEKLÆDNING

Til et træhus synes vi, at indvendig beklædning skal udføres af træ. Vægbeklædningen er hvidmalede profilbrædder. Vi har valgt et profil, hvor brædderne sidder tæt op imod hinanden, ligesom gulvbrædder. Dette gør, at man oplever væggen som en glat, ensartet og rolig overflade.

 

UMALET VÆGBEKLÆDNING

Det er muligt at tilvælge umalede profilbræddebeklædning hvis du ønsker at male dit hus selv. Ved at tilvælge umalede brædder fradrages der et beløb iht. prislisten.

 

GULV

Træet til Mønhusets fyrretræs gulve stammer fra Lapland i Sverige. Herved sikre vi et godt og solidt gulv, da træerne i disse områder har en meget lav årlig tilvækst. Vækstperioden på gulvene er min. 100 år. Gulvet leveres som standard ubehandlet.

 

GULVE MED LUD OG OLIE

Der kan tilkøbes lud og olie behandling af vores standard gulve fra fabrik. Fordelen ved at købe gulvene behandlet fra fabrik er, at luden og olien når dybere ned i træet, da behandlingen sker umiddelbart efter at træet er blevet skåret op, og derved er mest modtageligt.

 

INVENTAR

Inventaret omhandler køkkenets skabe, bordplader, håndvaske, vandhane og hvidevarer. I badeværelset omhandler det evt. skab, håndvask, vandhane, brusearmatur og evt. brusevæg eller stang til forhæng. Den grå kategori er Mønhusets standardmaterialer og den grønne kategori er tilvalgs muligheder.

KØKKEN

Vores låger er af typen KP Mono fra HTH. Vi har valgt netop denne type da den er en ren og rolig låge som er lavet i MDF som herefter er hvidlakeret. Vi bruget et diskret bøjlegreb som ikke skabe for meget uro. Vi har desuden også valgt HTH's køkkener da de er indeklima mærket. Standard bordplade er en højtrykslaminat i hvid eller sort.  

INDIVIDUELT TILPASSET KØKKEN

Hvis du ønsker at sætte dit eget præg på køkkenets udseende er det muligt at få køkkenet tilpasset til lige netop dine ønsker og behov. Vores dygtige indretningsarkitekt hjælper gerne med at få sammensat og indarbejdet det helt rigtige køkken til dit i dit nye Mønhus.